Colesterol tratament naturist

Tratament colesterol ridicat si trigliceride cu produse naturiste

Colesterolul marit se poata trata in mod natural combinand o alimentatie adecvata cu cateva produse naturale. Astfel se pot evita medicamentele, care pe termen lung pot avea efecte foarte nocive in special asupra ficatului, dereglandu-l, acestea avand rolul de a bloca productia de colesterol a ficatului, deci functionarea normala a acestuia.

Cel mai eficient tratament natural incepe cu eliminarea din dieta a grasimilor de tip trans (uleiuri hidrogenate; margarina este un ulei hidrogenat). Pentru aceasta se vor evita patiseriile pe baza de uleiuri hidrogenate, cartofii prajiti din „fast-fooduri” si alte alimente care contin aceste uleiuri (se vor citi ingredientele de pe etichete).

Se vor reduce drastic grasimile animale si zaharul rafinat (se poate consuma zahar brun in cantitati reduse. Sunt de preferat painea si aluaturile din faina integrala celor din faina alba. Faina intergrala este mai hranitoare si in plus contine fibre care ajuta la eliminarea colesterolului. Se vor consuma fructe si legume proaspete, care sunt bogate in elemente nutritive si fibre.

Acest regim alimentar va fi insotit de un aport in antioxidanti si acizi grasi esentiali de tip omega 3, gamalinoleici si gamalinolenici (AGL) care sunt reputati pentru efectele lor benefice pentru sanatatea generala si in special pentru cea a inimii.

Antioxidantii sunt necesari pentru a impiedica oxidarea colesterolului. Prin oxidare, colesterolul se depune pe vasele de sange provocand leziuni, care duc la ateroscleroza si blocarea arterelor.

Un antioxidant puternic in acest sens este extractul de sambure de strugure. Acesta este de 20 de ori mai antioxidant decat vitamina C si de 50 de ori mai eficace decat vitamina E.

Extractul de sambure de strugure este benefic pentru piele si vasele de sange mentinand elasticitatea acestora. Impiedica oxidarea colesterolului si depunerea acestuia pe vasele de sange, precum si formarea cheagurilor, prevenind astfel atacul de inima. Are si efect antiinflamator, fiind benefic in prevenirea si tratamentul diverselor afectiuni de natura inflamatorie.

Sursa cea mai bogata in acizi grasi de tip omega 3 este uleiul de peste iar cea de acizi de tip gamalinoleic respectiv gamalinoleic este uleiul de luminita de seara (Onagru, oenothera, evening primrose).

Dieta noastra este preponderenta in acizii de tip omega 6 si foarte saraca in acizii grasi mentionati mai sus ! Acesta este unul din factori care cu varsta, duce la imbolnavire de boli grave: boli de inima, diabet, cancer, boli mintale, etc.

Acizii grasi omega 3 si AGL joaca un rol esential in functionarea celulelor respectiv organelor. Acizii AGL sunt precursori ai prostaglandinelor, substante cu rol cheie in reglarea metabolismului celular. Toti acesti acizi grasi au nenumarate efecte benefice pentru sanatate in general si nu in ultimul rand pentru inima, contribuind la mentinerea colesterolului, trigliceridelor si tensiunii arteriale in limitele normale. In acelasi timp, acesti acizi grasi favorizeaza sanatatea vaselor de sange, impiedica formarea cheagurilor care blocheaza arterele, sunt benefici pentru sistemul respirator, nervos, endocrin, imunitar, etc.

Studiile stiintifice demonstreaza deasemenea ca fitosterolii (steroli din plante) contribuie in mod semnificativ la scaderea colesterolului rau din sange. Acestia incetinesc sau impiedica absorbtia colesterolului din alimente si cel produs de ficat. Se arata ca o doza zilnica de minimum 2 grame de steroli poate reduce nivelul colesterolului de 10%, rezultatele fiind vizibile dupa 1-2 saptamani.

Surse:

http://cholesterol.about.com/od/cholesterolloweringfoods/a/phytosterol.htm

http://www.heart-health-for-life.com/grape-seed-extract.html

http://www.umm.edu/altmed/articles/omega-3-000316.htm

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1335001

 

colesterol ridicat tratament naturist, dieta colesterol marit, alimentatie colesterol marit, fitosteroli vegetali, fitosteroli capsule

This entry was posted in colesterol tratament, trigliceride marite tratament and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 răspunsuri la Colesterol tratament naturist

  1. Mircea spune:

    Foarte adevarat ! Eu am inlocuit piinea alba cu cea neagra, zaharul alb cu cel brun (sau miere), ulei consum numai presat la rece (floarea soarelui, masline, simburi de strugure) si se vede diferenta: de la un nivel urias de colesterol am ajuns in limite normale. Am aruncat la gunoi toate medicamentele, iar acum iau suplimenti alimentari de la Puritan’s Pride si ma simt minunat.

  2. Relu spune:

    Nu trebuie uitata activitatea fizica, iesirile in natura si somnul. Unele studii recente asociaza colesterolul si obezitatea cu insomniile si mai ales lipsa somnului reparator.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s