Ulei de peste, omega 3

Uleiul de peste va poate salva viata !

Se confirma tot mai mult ca alimentatia noastra este deficitara in acizi grasi omega 3 pe care ii gasim in special in ulei de peste, si ca acest deficit cauzeaza sau accentueaza o gama larga de boli care afecteaza atât de multi dintre noi în aceste vremuri moderne.

Deficitul in omega 3 este o problema destul de grava si poate cauza chiar moartea ! Experţii în domeniul sănătăţii consideră că o aprovizionare insuficientă de grasimi omega 3 in dieta noastra este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă generaţia noastră. Studiile arată că un nivel scăzut de acizi grasi omega 3in dieta noastra ar avea acelasi impact negativ asupra sanatatii ca si consumul de alcool, grasimile trans sau un aport scăzut de fructe şi legume.

In particular, există în prezent studii serioase care atesta beneficiile pe care un aport suficient de grasimi omega 3 le are pentru o inima sanatoasa. Asociatia Americana a Inimii confirma faptul ca grasimile de tip omega 3, respectiv uleiul de peste,  scad in mod semnificativ riscul de accidente vasculare, riscul de a suferi de un atac de inima, deci in final riscul de a muri.

Devine tot mai clar ca un consum regulat de ulei de peste ajuta la reducerea nivelului de trigliceride care constituie de asemenea un factor de risc pentru bolile de inima. In acelasi timp imbunatateste
circulatia iar la anumite persoane cu hipertensiune, poate fi eficient in reglarea tensiunii arteriele.

Insa uleiul de peste nu este bun doar pentru inima. Există tot mai multe dovezi că un aport inadecvat de acizi grasi esentiali omega 3 poate fi, de asemenea, un factor de risc într-o gamă largă de alte probleme de sanatate. De exemplu, este acum bine cunoscut faptul că DHA, componenta importanta ale grasimilor Omega 3, este cea mai raspandita in creierul nostru. Un aport adecvat de DHA poate influenţa dezvoltarea abilitatilor cognitive la copii si in acelasi timp, contribuind la îmbunătăţirea memoriei la persoanele in varsta.

Acizii grasi omega 3 pot fi gasiti si in retina. In perioda copilariei acestia favorizeaza dezvoltarea normala a ochiului si vizibilitatea, iar la varste mai inaintate, protejeza ochii de boli degenerative.

Un studiu efectuat la University of South Australia arata ca persoanele care vor sa slabeasca si fac exercitiu fizic slabesc mai rapid daca iau in acelasi timp ulei de peste.

Consumul regulat de ulei de peste creste imunitatea si rezistenta organismului la boli.

Acizii grasi esentiali omega 3 sunt cunoscuti pentru proprietăţile antiinflamatorii. În alte cuvinte, ei combat inflamaţia în organism.
Se stie ca inflamatia constituie una din cauzele majore a atâtor de multe de boli legate de stilul nostru de viaţă.
Spre deosebire de medicamentele antiinflamatorii, acizii grasi nu au efecte adverse ci doar beneficii pentru sanatate.

Uleiul de peste combate inflamatia care se poate manifesta in diferitele parti ale coprpului: articulatii, ochi, rinichi, inima, plamani, nervi, vasele de sange, aparatul digestiv, etc.

Este eficient in tratamentul afectiunilor inflamatorii ale intestinului (colite, boala Crohn), astma, artrita, etc.

Datorita acizilor grasi omega 3, combate depresia, anxietatea si protejeaza sistemul nervos impotriva bolilor degenerative. Studii efectuate la Louisiana State University arata ca uleiul de peste este eficace in tratamentul bolii Alzheimer.

Este deasemenea benefic in alte afectiuni nervoase ca de exemplu deficitul de atentie, hiperactivitate, probleme legate de memorie, concentrare, coordonarea miscarilor, etc. Cercetatori de la University of South Australia au notat o imbunatatire semnificativa in cazul unor copii hiperactivi si cu deficit de atentie carora li s-a administrat ulei de peste timp de 15 saptamani.

Este benefic in afectiunile pielii (eczeme, piele uscata, acnee, mancarimi, leziuni, etc.),  contra caderii parului, in diabet, poate deasemenea ajuta pacientii suferinzi de cancer.

Se recomanda cu precadere femeilor gravide pentru o dezvoltare normala  a creierului copilului, precum si copiilor fiind benefic pentru creier, combaterea rahitismului, etc.

Speciile de pesti cele mai recomnadate ca sursa de omega 3 sunt hamsia, sardina, macroul, somonul.

In alegerea corecta a unui supliment pe baza de ulei de peste, trebuie tinut seama de faptul ca exista o mare probabilitate ca acestia sa fie contaminati cu mercur. De aceea, este foarte important a se opta pentru un produs purificat care sa nu contina acest metal care poate duce la imbolnavire grava.

Cautari:
ulei de peste, ulei de peste omega 3, ulei de peste pret, capsule ulei de peste, omega 3 prospect, omega 3 pret, omega 3 colesterol, ulei de somon, ulei de somon omega 3, ulei peste somon, ulei de somon capsule, ulei somon, ulei somon omega 3

About these ads
This entry was posted in omega 3, ulei de peste, ulei de somon and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s